Apartman Hram Beograd

  • Iznajmljivanje
Milesevska 24, Beograd
Location: Centar
70.00€ / po danu

Property Information

Property Description

Apartman se nalazi u najlepsem delu Beograda na Vracaru. Prvo da vas malo upoznamo sa istorijom ove opstine i kako je postala poznata. Najlepse stvari se dogadjaju kad se spoji duhovno i materijalno a evo kako se to spojilo na Vracaru.

Sve je pocelo u XVI veku. Sadržaj letopisne beleške iz 16. veka, koja izveštava o spaljivanju moštiju Svetog Save na dan 27. aprila 1594. godine po starom kalendaru, označava Vračar kao buduće središte srpske duhovnosti: „Sažegoše mošti Svetog Save, prvog arhiepiskopa srpskog; Sinan-paša iz manastira Mileševe odnese ih u kovčegu pozlaćenom i sažeže na Vračaru.“

Taj dogadjaj je oznacio Vracar kao buduci duhovni centar na Balkanu. Svetog Savu su svi postovali, sve okolne zemlje su imale veliki respekt prema ovom svetitelju. Turci su ga se i mrtvog plasili pa su imali potrebu da spale njegove mosti.

Pored duhovnosti Vracar je steciste pravih boema. Uživanje kafe sa Istoka je na Zapad preneto u XVI veku. Posle Beograda, prvu kafanu, 1592. godine, dobija Sarajevo, London 1652, dve godine docnije Marselj, u Beču je otvorena 1683. godine a u Lajpcigu 1694.

Kafane su imale veliku ulogu u drustvenom zivotu grada. Sve se u njima desavalo, pisali se politicki programi, sklapali poslovi, proslavljali uspesi, utapala tuga radi neostvarenih ljubavi itd. Prve predstave, koncerti, odrzani su upravo u kafanama.

U novijoj istoriji veliki boemi koji su vecinu zivota provodili u kafanama bili su: Đura Jakšić, Laza Kostić, Vojislav Ilić, Janko Veselinović, Laza Lazarević, Stevan Sremac, Branislav Nušić, Tin Ujević… Gde su boemi tu je i orkestar, a u jednom od njih svirao je i Mihailo Petrović, poznatiji kao Mika Alas, čuveni matematičar i naučnik i još čuveniji boem. Svi oni ostavili su neizbrisiv trag u srpskoj umetnosti i nauci, ali i javnom životu glavnog grada, pa nije ni čudo što se za njih vezuju i neobične priče.

Sad vidite zasto je Vracar puls Beograda. Svi zele da setaju po obliznjim parkovima, prepunim fontanama i lepo uredjenim zelenilom.

U takvom jednom okruzenju nalazi se nas apartman Hram u Milesevskoj ulici.

Cena je po osobi

2
3
4
5
6
1-2 Noci 55€ 60€ 65€ 70€ 75€
3-4 Noci 50€ 55€ 60€ 65€ 70€
5-6 Noci 45€ 50€ 55€ 60€ 65€
7+ Noci 40€ 45€ 50€ 55€ 60€

Ali, to nije sve!

Ako sa sobom vodite decu do 7 godina, BORAVAK ZA NJIH JE POTPUNO BESPLATAN!

Share this property:

Amenities

Coffee aparat za filter kafu
El. bokal
Fen za kosu
Fensi apartman
Jacuzzi
Klima
LCD LED TV
Lift
Mašina za suđe
Mašina za veš
Mikrotalasna
Pegla
Peškiri
Supermarket
Toster
Wi-Fi internet 24/7

Facilities

:
Contact Author

Contact Form